Wednesday, 13 January 2010

Kek Lapis Sarawak Jilid 2 - Rabiah Amit

Tajuk : Kek Lapis Sarawak Jilid 2
Editor : Rabiah Amit
Penerbit : Utusan Publications & Distributions
Muka surat : 83 halaman
Cetakan Pertama : 2005
ISBN : 967611670x
Harga : RM 34.00
Pos : 500 g
Sinopsis Buku :
Terdapat 40 resipi kek lapis yang enak dan pelbagai corak. Buku ini dihasilkan oleh pakar dalam membuat kek lapis Sarawak iaitu Puan Rabiah Amit. Segala kepakaran dan pengalamannya dalam menghasilkan kek lapis Sarawak dicurahkan dalam buku ini. Resipi yang disediakan amat mudah dan senang untuk diikuti oleh semua peringkat walaupun tidak mempunyai asas dalam penyediaan kek lapis. Sekiranya anda mempunyai kemahiran, pelbagai corak kek lapis dapat dihasilkan dengan panduan buku ini.

Ia juga dipenuhi dengan gambar berwarna di atas kertas bermutu bagi setiap kek yang dinyatakan.
Isi Kandungan Buku :
Kek Lapis
Kek Walnat Aiskrim, Kek Permata Epal, Kek Rozel Sri Sarawak, Kek Payung Negara, Kek Mawar Hitam, Kek Srikandi, Kek Krispi, Kek Holiday Inn, Kek Daun Hijau, Kek Cenderai Manis, Kek Lapis Buah Coklat, Kek Cincin Permata, Kek Lapis Citrawarna, Kek Sisik Ikan, Kek Seroja

Kek Lapis Gulung (Roll)
Kek Fenomena, Kek Mozek, Kek Puteri Santubung, Kek Kristal, Kek Pelangi, Kek Klasik, Kek Fido Dido, Kek Cinta Tiga Musim, Kek Bulu merak, Kek Domino

Kek Lapis Bercorak
Kek Lapis Puteri Impian, Kek Lapis Catalina, Kek Lapis Wawasan 2020, Kek Sunflower, Kek Lapis Mawarku, Kek Zibra, Kek Lapis Astro, Kek Pangako Sa yo, Kek Diamond, Kek Sri Balas, Kek Lapis Aceh, Kek Lapis Bunga Tulip, Kek Lapis Sutera Lagenda, Kek Mami Jarum, Kek Puak Kumbu

No comments:

Post a Comment