Wednesday, 13 January 2010

Kek Lapis Sarawak - Rabiah Amit

Tajuk : Kek Lapis Sarawak
Editor : Rabiah Amit
Penerbit : Utusan Publications & Distributions
Muka surat : 83 halaman
Cetakan Pertama : 2004
ISBN : 9676114405
Harga : RM 28.80
Pos : 540 g

Sinopsis Buku :
Buku ini menyediakan panduan membuat kek lapis sarawak dengan cara yang mudah. Terdapat 40 jenis kek lapis yang disediakan oleh pengarang yang juga seorang pakar dalam bidang ini. Melalui buku ini, beliau berkongsi kepakaran tersebut dengan para pembaca semua. Resipi di dalam buku ini dapat membantu anda menyediakan kek lapis yang enak untuk hidangan keluarga dan sahabat handai. Sekiranya sudah berkemahiran, anda boleh membuat pelbagai corak kek lapis mengikut kesukaan anda. Ia juga dipenuhi dengan gambar berwarna di atas kertas bermutu bagi setiap kek yang dinyatakan.

Isi Kandungan Buku :
Kek Lapis :
Kek Lapis Aiskrim Keju, Kek Lapis Coklat, Kek Lapis Dewi Pandan, Kek Lapis Fantasia, Kek Lapis Jalur Gemilang, Kek Lapis Jantung Warisan Sarawak, Kek Lapis Keju, Kek Lapis Nirwana, Kek Lapis Osamaladin, Kek Lapis Peta, Kek Lapis Pudina, Kek Lapis Purnama, Kek Lapis Sarakraf, Kek Lapis Sheila, Kek Lapis Sopia

Kek Lapis Gulung :
Kek Gulung Utap Rampai Kenyalang, Kek Gulung Aiskrim, Kek Gulung Ariana, Kek Gulung Coklat Oren, Kek Gulung Siber, Kek Gulung Gemilang, Kek Gulung Ketupat, Kek Gulung Kipas, Kek Gulung Tiga Dimensi, Kek Gulung Samudera

Kek Lapis Bercorak, Kek Lapis Baju Melayu, Kek Lapis Lapis Bakun, Kek Lapis Lapis Batik Sutera, Kek Lapis Bollywood, Kek Lapis Cindai, Kek Lapis Jasnita, Kek Lapis Getaran Jiwa, Kek Lapis Kenari, Kek Lapis Kuch-kuch Hota Hai, Kek Lapis Maria Mariana, Kek Lapis Mohabaten, Kek Lapis Puncak Kasih, Kek Lapis Rampai Kenyalang, Kek Lapis Sembilu, Kek Lapis Sutera Dubai

No comments:

Post a Comment